Alertă meteo! Trei coduri galbene emise de meteorologi, marți, pentru județul Botoșani
25/07/2023 11:38 in STIRI

Meteorologii au emis, marți, trei coduri galbene pentru județul Botoșani. Primul Cod galben este de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil între 25 iulie, ora 17:00 – 26 iulie, ora 10:00.

În intervalul menționat, local în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Al doilea Cod galben, valabil astăzi, 25 iulie, este de căldură și disconfort termic ridicat. Potrivit ANM, marți (25 iulie), valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Un al treilea Cod galben pentru județul Botoșani este tot de caniculă, valabil pe 26 iulie.

Miercuri (26 iulie), valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării. În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

 

COMMENTS