ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 25 iulie 2023
25/07/2023 11:16 in STIRI

Valul de căldură se intensifică și se extinde în toată țara. Canicula se instalează în zonele de câmpie și de podiș, iar stresul termic va fi foarte pronunțat.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile continuă să crească. Mercurul termometrelor urcă până la 38 de grade Celsius, iar aerul devine greu de respirat. Norii apar destul de rar, iar semnele de ploaie sunt aproape inexistente.

Situația este similară și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, unde căldura este resimțită cu intensitate. Maximele depășesc 30 de grade în toată provincia și se apropie periculos de 40 de grade în zona Bacău. În a doua parte a zilei, mai ales în Bucovina și la munte, cerul se înnorează, iar ploile torențiale apar însoțite de grindină și vijelii.

În Botoșani, valorile termice oscilează între 20 și 35 de grade Celsius. Vântul va sufla moderat, cu o viteză de aproximativ 16 km/h din direcția vest-sus-vest.

Pe litoral, temperaturile sunt acceptabile și nu depășesc 31 de grade în stațiuni. Cu toate acestea, disconfortul termic este accentuat de umiditatea ridicată. Vântul prinde putere, iar apa mării se răcește ușor.

 

COMMENTS