ADS
ADS
ADS
Doar 16.000 de elevi botoșăneni, din 60.000, au făcut ore luni. Inspectorul general al IȘJ Botoșani: Elevilor nu le este restricționat accesul la școală
22/05/2023 18:41 in STIRI

Prezență scăzută la ore în județul Botoșani, luni. Doar 16.000 de elevi, dintr-un total de 60.000, au participat la ore în prima zi de grevă generală în învățământ.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Bogdan Suruciuc, numărul dascălilor greviști a oscilat. Vineri, 19 mai, aproximativ 3.600 de cadre didactice au anunțat că vor participa la protest, iar luni, 22 mai, peste 3.500 de cadre didactice au intrat în grevă.

"Elevii vin la școală. Nicio școală nu le-a transmis să nu vină. Cadrele didactice fac greva în unitățile de învățământ conform programului, iar supravegherea elevilor este asigurată de cadre didactice care nu sunt în grevă. Accesul elevilor la școală nu este restricționat, deoarece școlile nu sunt închise", a precizat Bogdan Suruciuc.

Grevă generală în învățământul din toată țara, care va continua și marți. Durata acțiunii de protest va depinde de răspunsul Guvernului și de renunțarea celor care au participat la declanșarea grevei, conform sindicatelor.

 

COMMENTS