Fiul unei botoșănence este, la 10 ani, campion național la șah
18/04/2023 11:23 in STIRI

La doar 10 ani, Iustin Nicolas Cazacu este campion național la șah la categoria lui de vârstă. Micul şahist ieșean se antrenează de la patru ani şi vrea să devină cel mai bun jucător din lume. Iustin este fiul unei botoșănence, Adelina Cristina.

Zilele trecute, acesta a participat la Campionatul Național de Șah care a avut loc la Eforie Nord. După un maraton de 8 zile, în care majoritatea au trecut și pe la concursul de dezlegări, cei peste 470 de jucători prezenți la Campionatele Naționale de Juniori și-au desemnat campionii, micul Iustin numărându-se printre ei.

Potrivit matricea.ro, Iustin are un  program încărcat față de copiii de vârsta lui, dar nu se plânge niciodată. Reușește să negocieze cu timpul întrucât are vreme de activitățile școlare și de antrenamente, dar și de prietenii de la bloc.

Este obișnuit să câștige, iar când este înfrânt, deși nu se întâmplă decât foarte rar și doar în fața seniorilor, se calibrează și se motivează pentru următoarele concursuri.

„Șahul pentru mine e mai mult decât o pasiune, este o parte din viața mea de zi cu zi. Cu ajutorul acestui joc am învățat să fiu o persoană răbdătoare care gândește înainte de a face orice”, spunea într-un interviu Iustin.

 

COMMENTS