Mandate de arestare pentru elevii din Botoşani care îşi terorizau o colegă de clasă
04/04/2023 19:42 in STIRI

Cei trei elevi de la Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuţă din Şendriceni, care sunt acuzaţi că au agresat sexual şi au ameninţat o colegă de clasă, au fost arestaţi preventiv. Tribunalul Botoşani a emis, marţi, mandate de arestare preventivă pe numele tinerilor, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată şi infracţiunii de ameninţare în formă continuată.

Magistraţii de la Tribunalul din Botoşani au admis contestaţia depusă de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, după ce iniţial Judecătoria Dorohoi a dispus doar controlul judiciar în cazul celor trei elevi.

Elevii Liceului Tehnologic Alexandru Vlahuță din Șendriceni sunt acuzați că în ultima jumătate de an ar fi terorizat o colegă de clasă, o fată de 17 ani, pe care o atingeau în mod constant în zonele intime, indiferent că se aflau la școală, la practică sau în mijloacele de transport înspre și dinspre școală. De asemenea, ei ar fi amenințat-o în repetate rânduri pe colega lor, cu care ar fi mimat actul sexual.

Solutia pe scurt:

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi împotriva încheierii nr. 11 din data de 31 martie 2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Dorohoi în dosarul nr. 1076/222/2023. Desfiinţează încheierea atacată şi, în rejudecare, Admite propunerea de arestarea preventivă a inculpaţilor Bîtă Andrei-Constantin, Lebădă Ciprian-Costel-Alexandru şi Lupaşcu Eduard-Ioan, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi.  În temeiul art.226 Cod procedură penală raportat la art.202, art.223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Bîtă Andrei-Constantin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată, prev. şi ped. de art. 219 alin. 1 şi 2 lit. c şi f din Codul Penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal şi infracţiunii de ameninţare în formă continuată, prev. şi ped. de art. 206 alin. 1, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, Lebădă Ciprian-Costel-Alexandru, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată, prev. şi ped. de art. 219 alin. 1 şi 2 lit. c şi f din Codul Penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal şi infracţiunii de ameninţare în formă continuată, prev. şi ped. de art. 206 alin. 1, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal şi Lupaşcu Eduard-Ioan, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată, prev. şi ped. de art. 219 alin. 1 şi 2 lit. c şi f din Codul Penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal şi infracţiunii de ameninţare în formă continuată, prev. şi ped. de art. 206 alin. 1, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod Penal, pentru o perioadă de 20 de zile începând cu data punerii efective în executare a prezentei.

În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventive pe numele inculpaţilor Bîtă Andrei-Constantin, Lebădă Ciprian-Costel-Alexandru şi Lupaşcu Eduard-Ioan. Cheltuielile judiciare din ambele instanţe rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului din oficiu av. Filip Delia în sumă de 1.020 lei (câte 340 lei pentru fiecare inculpat) de la prima instanţă va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Boto?ani. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 4 aprilie 2023.

 

COMMENTS