Două zile de mamografii gratuite pentru femeile dintr-o localitate din Botoșani
23/01/2023 09:59 in STIRI

Femeile dintr-o localitate din județul Botoșani vor avea parte de mamografii gratuite la Unitatea Mobilă de Screening Mamar.  Echipa medicală merge cu Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar a IRO Iași, dotată cu mamograf digital, în Corni. Testările se fac pe 23 și 24 ianuarie, la Căminul Cultural.

La Tudora vor ajunge pe 25 ianuarie, tot la Căminul Cultural din localitate, iar la Flămânzi pe 26 și 27 ianuarie, la stadion.

Femeile asigurate și neasigurate vor face mamografie digitală gratuită, cu dublă citire, în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași împreună cu Fundația Enable, în 12 județe din nord-estul și sud-estul țării (Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău).

Programările se fac prin intermediul asistenților medicali comunitari/sociali din fiecare localitate, în limita locurilor disponibile: într-o zi se pot efectua 48-50 de mamografii! Femeile au nevoie doar de buletin, în original și copie!

 

COMMENTS