O polițistă din județul Botoșani poate spune că îi face pe adversari… la psihic. Și asta deoarece ea reușește să îi dezarmeze cu tact, fără să folosească violența, ci aplicând cunoștințele de psihologie comportamentală. Andreea Hangan este șef de post la Vârfu Câmpului.
„Viața profesională a unei femei șef de post la granița Românei presupune multe atribuții și competențe și, implicit, multe responsabilități. Cazuistica este foarte diversă, de la certuri între vecini pe motive nesemnificative la infracțiuni de furt, loviri, înșelăciuni și amenințări. Munca în mediul rural este, într-adevăr, complexă. La un post de poliție faci și cercetare penală, petiții, desfășori activități de poliție rutieră, activități pe linie de silvic, piscicol, economic, diverse lucrări. Dar nu pot nega că îmi place pentru că mă ține „în priză” mereu, iar eu sunt o persoană activă”, spunea, pentru Adevărul, Andreea Hangan.
Ea susține că femeile sunt cele mai potrivite în aceste situații fiindcă tactul și psihologia funcționează mai bine decât un pistol încărcat.
„Forța fizică, evident, nu este aceeași ca a unui bărbat, dar e nevoie de mult mai mult de-atât. M-am confruntat cu situații în care calmul, tactul, comunicarea, au fost mult mai eficiente decât orice altă forță. De multe ori, au fost situații în care faptul că am empatizat și am avut o abordare potrivită într-o situație care putea să degenereze a ajutat foarte mult. Poate la noi doza de răbdare și empatie este mai mare”, spunea, pentru sursa citată, Andreea Hangan, șefa de post de la Vârfu Câmpului.