Amenzi și dosare penale în urma unor controale ale polițiștilor în zona lacului de acumulare Stânca-Costești
11/10/2022 12:26 in STIRI

În perioada 26 septembrie – 10 octombrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi, împreună cu cei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stânca au ocționat pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale, atât în domeniul piscicol cât și cel al contrabandei, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

Activitățile au avut loc în zona lacului de acumulare Stânca-Costești și s-au desfășurat  în baza planului de acțiune CLEAN WATERS 2022.

În cadrul activităților defășurate au fost legitimate peste 50 de persoane, verificate 6 ambarcațiuni și 6 agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 600 de lei. Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni.

În timpul controlului pe malul lacului de acumulare Stânca Costești a fost depistat în flagrant delict un bărbat, de 38 de ani, din comuna Ripiceni, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial, fără a deține permis de pescuit comercial sau autorizație de pescuit.

Asupra acestuia a fost identificată cantitatea de 10 kilograme de pește, care a fost ridicată de polițiști.

Față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 300 de lei și a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit.

 

COMMENTS