Alertă alimentară! Banane retrase de la vânzare din cauza conţinutului mare de pesticide. Se restituie contravaloarea lor clienţilor
02/04/2022 15:19 in STIRI

Un lot de banane din Ecuador au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului mare de pesticide. Ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS), Yellow Fresh Fruits SRL a iniţiat retragerea de la comercializare.

Produsele au fost comercializate în perioada 18- 29 martie 2022. Se recomandă persoanelor care deţin produse din acest lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la furnizorii: Premium Fresh Fruits SRL, Mandy MAB TRADE SRL, Tim Rodinat, Avocadim Kft, Citronex I Sp. z o.o. până pe data de 14.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor în baza bonului fiscal.

ANSVSA anunţă că un lanţ de magazine a retras de la vânzare un lot de banane, din cauza pesticidelor. De asemenea, un alt magazin a retras de pe piaţă două feluri de îngheţată, din cauza prezenţei oxidului de etilenă, o substanţă cancerigenă.

Kaufland a retras de la vânzare lotul 1101 de banane din Ecuador. Fructele au fost vândute din 13 până pe 17 martie.

„Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS). Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal)”, informează ANSVSA.

Sursa: RomaniaTV

 

COMMENTS