Program special în școli, pe 15 februarie. Vezi motivul!
10/02/2022 15:04 in STIRI

Ministrul Educației a anunțat program special în școli, pe 15 februarie, Ziua națională a lecturii. Astfel, la ora 11:00 și la ora 14:00 învățătorul sau profesorul va organiza, la clasa unde este prezent, activități de lectură la care să participe toți preșcolarii și elevii.

Sorin Cîmpeanu a transmis, printr-un comunicat, că a decis ca marţi, 15 februarie 2022, în toate şcolile, programul să se modifice astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, la ora 11:00 şi la ora 14:00, învăţătorul sau profesorul să organizeze, la clasa unde este prezent, activităţi de lectură la care să participe toţi preşcolarii şi elevii.

Cîmpeanu afirmă că, începând din acest an, România are o Zi naţională a lecturii, iar într-o ţară în care sub 10% dintre cetăţeni cumpără o carte pe an, rolul şcolii devine esenţial. ”Începând din acest an, România are o Zi naţională a lecturii! Într-o ţară în care sub 10% dintre cetăţeni cumpără o carte pe an, rolul şcolii devine esenţial în a cultiva o activitate aparent desuetă, lectura, ca preocupare menită să ne salveze dintr-un univers superficial, un univers în care dăm click fără a decide. Lectura construieşte legături profunde şi statornice în minţile tuturor, fie copii sau adulţi”, transmite ministrul Educaţiei, potrivit News.ro.

La ora 11:00 și la ora 14:00 învățătorul sau profesorul va organiza activități de lectură la care să participe toți preșcolarii și elevii.

”În prealabil, personalul didactic va recomanda tuturor să aducă o carte preferată sau să împrumute de la biblioteca şcolară o carte şi, timp de 15 minute, să citească fie individual, fie în grupuri mici de lucru.  Obiectivul activităţii este de a promova lectura ca obicei cotidian, fără a presupune discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text. Unităţile de învăţământ pot organiza activităţi de încurajare a lecturii pentru comunitatea socială din care fac parte, cu respectarea normelor sanitare anti-COVID-19”, precizează Sorin Cîmpeanu, potrivit observator.

 

COMMENTS