Table interactive în toate școlile dintr-o comună din Botoșani. Elevii au primit tablete
24/01/2022 09:36 in STIRI

O primărie dintr-o comună din județul Botoșani a cumpărat table interactive pentru toate clasele de elevi din toate unitățile de învățământ de pe raza unității administrativ- teritoriale. Este vorba de Primăria comunei Vorniceni, care a achiziționat, de asemenea, tablete pentru toți elevii, dar și laptopuri pentru cadrele didactice.

„În contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice, se recunoaște necesitatea și oportunitatea proiectului ”Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente şi dispozitive necesare activitătii didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din comuna Vorniceni, județul Botoșani”, în ceea ce privește achiziționarea de tablete școlare și echipamente IT în vederea asigurării accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line”, susțin reprezentanții Primăriei Vorniceni.

Proiectul vizează dotarea elevilor cu echipamente mobile IT de tip tablete pentru uz școlar, cu abonament lunar la internet pe o perioadă de minim 24 luni și dotarea elevilor și a cadrelor didactice, inclusiv a claselor din unitățile de învățământ preuniversitar cu echipamente.

Dotările, în valoare de aproximativ 350.000 de lei. au fost făcute pentru Școala Gimnazială nr. 1 Vorniceni, Școala Gimnazială „Prof O. Ionescu” Vorniceni și Școala Primară nr. 2 Dealu Crucii.

Au fost cumpărate 277 tablete pentru uz școlar cu abonament lunar la internet pe o perioada de minim 24 luni, dar și 36 de laptopuri, 15 camera web videoconferinta, 15 table interactive, 15 routere wireless și 15 sisteme all-in-one

Tabletele cu abonament de date au fost achiziționate de la Vodafone România SRL (166.759 lei, iar celelalte echipamente de la Arlechin Total Distribution SRL București ( 182.073 lei).

 

COMMENTS