ADS
ADS
ADS
Poezie interzisă minorilor prezentată la evenimentul de decernare a premiului „Mihai Eminescu” de la Botoșani. „Zice că se masturbează când îl întreb ce face”
STIRI
Published on 16/01/2022

 

O poezie interzisă minorilor a fost prezentată, sâmbătă, la evenimentul organizat pentru decernarea premiului „Mihai Eminescu” de la Botoșani. Poeta Cătălina Stanislav, în vârstă de 27 de ani, una dintre poetele nominalizate pentru „Opus primum”, a ales să prezinte o poezie numită „Gwyneth Paltrow și cu mine”.

„mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu el
și până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbește
mă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în băutură
pare destul de ok, dar zice că se masturbează când îl întreb ce face, adică ce job are
lucrează în IT
pe aproape, mă gândesc, dar nu spun
eu le studiez pe cele care ne-au ajutat să ne câștigăm dreptul la vot, condus, la a ne folosi vaginul pentru altceva
în afară de născut copii, reproducere, uneori candidoză”, sunt doar câteva dintre versurile creației literare.

La finalul poeziei, mulți dintre cei care au luat parte la eveniment online, din cauza pandemiei, au rămas muți, alții au schițat câte un zâmbet. Nu este pentru prima dată când la un astfel de eveniment este prezentată o poezie cu tentă sexuală.

În 2018, Medeea Iancu a prezentat o poezie asemănătoare. Atunci, poeta a fost sancționată de polițiști la Legea 61/1991 cu avertisment, ”pentru săvârșirea în public de fate, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Video: Poezie interzisă minorilor prezentată la evenimentul de decernare a premiului „Mihai Eminescu”

 

 

Foto: Gabriela Cuzepan 

 

 

Comments