Trei botoșăneni confirmați cu tulpina Delta a coronavirusului
21/07/2021 09:18 in STIRI

Trei botoșăneni au fost confirmați cu tulpina Delta a coronavirusului. Potrivit șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, este vorba despre trei persoane de 24, 44 și 73 de ani, din județul nostru, cărora li s-au prelevat probe, zilele trecute, iar rezultatele au ieșit pozitive. Una dintre acestea s-a întors în județul nostru din Marea Britanie.

Monica Adăscăliței susține că persoanele care nu au fost vaccinate impotriva COVID-19 sunt cele mai expuse riscului.

Primul caz Delta a fost identificat in decembrie 2020, iar tulpina s-a raspandit rapid, devenind in curand tulpina dominanta a virusului atat in India, cat si in Marea Britanie.

Numărul infecțiilor cu varianta Delta a coronavirusului, descoperită inițial în India, a ajuns la 101 în România, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Până acum, patru persoane din România, infectate cu tulpina Delta, au decedat.

Cele 4 persoane cu varianta Delta care au murit sunt:

  • o femeie în vârstă de 72 de ani, din Argeș, cu condiții medicale pre-existente și nevaccinată,
  • un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2,
  • un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale pre-existente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2,
  • o femeie în vârstă de 90 de ani, din județul Iași, și aceasta cu condiții medicale pre-existente și nevaccinată.
COMMENTS