Prognoza meteo, azi, 29 martie 2024
29/03/2024 09:22 in STIRI

În România, vremea se încălzește în întreaga țară, oferind o zi cu soare și condiții favorabile. Dimineața, în nord și în zonele montane, ar putea cădea câțiva stropi de ploaie, însă cerul se va clarifica treptat. Vântul va rămâne destul de persistent, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade Celsius în depresiuni și 25-26 de grade Celsius în sudul și sud-estul României.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor depăși normele pentru această perioadă, ajungând până la 26 de grade Celsius în Galați. Cerul va fi senin pe parcursul întregii zile, însă vântul va avea intensificări temporare.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se va simți o ușoară încălzire, cu temperaturi care vor atinge 22 de grade Celsius. Dimineața vor fi câteva înnorări, iar în unele zone este posibil să apară o ploaie slabă, însă cerul se va degaja ulterior.

În Botoșani, cerul va fi predominant însorit, cu nori rar întâlniți, dar vântul va sufla puternic dimineața. Temperaturile diurne vor oscila între 17 și 19 grade Celsius, coborând până la 10 grade Celsius în timpul nopții.

Încălzirea vremii se resimte și în zonele montane, unde la începutul zilei este posibil să apară puțină ploaie. Ulterior, atmosfera devine însorită, însă vântul va sufla cu intensitate, atingând viteze de 60-70 km/h, iar în zonele înalte din Orientali va depăși 90 km/h.

COMMENTS