Toată țara e sub cod galben de ploi și vijelii. ANM: Și în luna următoare am putea avea temperaturi ridicate urmate de instabilitate
26/06/2021 09:13 in STIRI

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru toată țara, până în această seară la ora 23.00. În următoarele zile mai sunt însă așteptate furtuni violente, a spus directorul executiv ANM, Florinela Georgescu. Ea a adăugat că, potrivit estimărilor meteo pe următoarele 4 săptămâni, vom avea în continuare temperaturi ridicate cu instabilitate atmosferică.

„Am avut foarte multe manifestări de instabilitate puternică, au fost prognozate aceste manifestări printr-un cod portocaliu, peste acest cod portocaliu au fost emise 19 coduri roșii, care au vizat multe zone ale țării, în special în zone de deal și de munte pentru cantități mari de apă acumulate în timp scurt, vânt și grindină de mari dimensiuni. Deja au început să apară efectele”, a spus Georgescu.

„Foarte brusc am trecut la temperaturi apropiate de recordurile absolute pentru luna iunie, mai ales pentru partea de vest a țării. Miercuri am avut câteva depășiri ale acestor recorduri, deci cea mai caldă zi de iunie de când se fac măsurători”, a adăugat ea.

„O estimare pentru următoarele 4 săptămâni arată că am putea să avem cam același regim de vreme, în sensul apariției unor episoade cu temperaturi foarte ridicate urmate de instabilitate atmosferică și poate chiar amândouă la un loc, cum se întâmplă în aceste zile”, a mai spus Georgescu.

Sursa:Digi24

COMMENTS