Grupare infracțională din municipiul Botoșani, formată din tineri, anihilată de polițiști. Percheziții și flagrant delict pentru prinderea traficanților de droguri
25/06/2021 18:13 in STIRI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani, cercetează membrii unui grup infracțional organizat, ai cărui membri sunt bănuiți de deținere de droguri de risc, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, pe 24 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani, au executat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Botoșani.

În aceeași zi, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani au efectuat 8 percheziții domiciliare, în Botoșani, la persoanele bănuite de deținere de droguri de risc și constituirea unui grup infracțional organizat. În urma acestora, au fost ridicate 12 telefoane mobile, un laptop, aproximativ 40 de grame de substanțe vegetale, susceptibile de a fi cannabis, un grinder și un cântar de precizie.

"Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021, o grupare infracțională din municipiul Botoșani, formată din tineri, cu vârstele cuprinse între 17 și 21 de ani, ar fi creat și dezvoltat o rețea de distribuție a drogurilor de risc, respectiv cannabis, în special către tineri, în vederea obținerii unor foloase materiale. Drogurile ar fi fost distribuite atât de la locuința acestora, cât și stradal, prin intermediul unor membri ai rețelei, a precizat Nenișcu.

Față de cele patru persoane bănuite de comiterea faptelor, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, trei dintre acestea fiind arestate preventiv, pentru 30 de zile, iar o persoană fiind plasată sub control judiciar. Polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Botoșani.

COMMENTS