ADS
ADS
ADS
Peste 100 de botoșăneni au ajuns la spital cu mușcături de căpușe. Cel mai mic pacient, un copil de doi ani
STIRI
Published on 15/06/2021

Mai mulți copii și adulți au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost mușcați de căpușe. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, de la 1 aprilie și până la jumătatea lunii iunie, s-au prezentat la spital 110 botoșăneni mușcați sau înțepați de căpușe, după ce au fost la iarbă verde sau au muncit la câmp. Dintre aceștia, 44 au fost copii, cel mai mic pacient fiind un copil de doi ani.

"Intepatura sau muscatura de capusa sunt usor de recunoscut, pentru ca in cele mai multe dintre cazuri sunt vizibile. Muscatura sau intepatura de capusa poate sa produca durere in locul muscaturii , umflatura, senzatie de arsura in locul afectat si chiar dificultati respiratorii.

Cel mai important lucru pe care-l avem de facut dupa ce am constatat prezenta capusei este sa mergem la un medic, la o camera de garda a unui spital, fie el de copii sau de adulti. Indepartarea capusei este o interventie nu foarte facila, pentru ca este esential sa fie smuls si capul. In cabinetele medicale exista instrumente speciale pentru aceasta interventie, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Capusele, prin muscatura lor, sunt factori de risc in transmiterea unor boli ca Boala Lyme și Encefalita de capusa (TBE).

Comments