Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei anunţă schimbările din acest an: Am asigurat 15 minute…
10/06/2021 19:53 in STIRI

Ministrul Educaţiei a anunţat că anul acesta elevii vor avea la dispoziţie 15 minute în plus pentru completarea datelor de indentificare. De asemenea, examenele se vor organiza în centre mici, pentru a nu se crea aglomeraţii.  

Sorin Câmpeanu a vorbit despre schimbările care au loc în acest an. 

„Sunt câteva elemente care fac diferența. În primul rând, am facut totul ca elevul să se poată concentra pe fond și nu pe formă. (…) Din punct de vedere epidemiologic, am decis organizarea în centre de examinare mici pentru a nu se crea aglomerații. Am asigurat 15 minute suplimentare pentru completarea datelor. Am soluționat o problemă mai veche, pe figurile gemoetrice elevii pot face construcții fără să fie considerate semne particulare. De asemenea, la Limba Română pot sublinia pe textele date, nu se consideră semne”, a spus Sorin Cîmpeanu la Aleph News.

Referitor la rata de promovabilitate de anul acesta, ministrul Educației este optimist.

„Facem toate efortuile pentru a organiza cât mai bine și mai ales pentru că am obtinut rezultate foarte bune la simularea pe care am putut să o organizăm cu prezență fizică. Rezultatele au fost suprinzătoare, peste 65% au reușit să promoveze”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei i-a asigurat pe toţi elevii că şcoala va începe în condiţii normale de la 13 septembrie.

„Nu cred că optimismul poate să facă rău cuiva. Cu toții ne dorim să nu avem un al patrulea val. Trendul epidemiologic, precum și rata de vaccinare sunt bune. Toate aceste lucruri creează premise pentru deschiderea școlilor în datat de 13 septembrie în condiții de normalitate”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Sursa:romaniatv

 

COMMENTS