Prima noapte de distracție adevărată la Vama Veche. Petrecăreții au lăsat gunoiul pe plajă
16/05/2021 19:55 in STIRI

Prima duminică pe litoral cu ceva mai puține restricții i-a ținut pe turiști mai mult în camerele de hotel. A plouat de dimineață și nu s-a încălzit apoi mai mult de 17 grade. Cu toate acestea, s-au găsit curajoși care s-au aventurat, măcar pentru câteva secunde în valuri.

Din păcate, nu toată lumea a respectat natura, iar mulți turiști și-au abandonat măștile de protecție și sticlele de bere direct pe nisip.

- La mulți ani, e ziua cuiva?

- Da, a mea! Mulțumesc!

- Cu tort, ce aveți aici?

- Da, avem și tort, avem de toate.

- La mulți ani!

- E pentru prima oară în Vamă și încercăm să ne simțim bine.

După prima noapte adevărată de distracție pe plajă, turiștii care și-au petrecut weekendul în Vama Veche au rămas în format restrâns pe plajă. Vremea mohorâtă și câțiva stropi de ploaie, de dimineață, i-au făcut să zăbovească mai mult în camerele de hotel. Unii au fost ceva mai curajoși și au testat apa mării.

- Cum e?

- Rece, cum să fie! Nu e de baie, doar de răcorit așa un pic, spune tatăl.

- E rece, receeee! spune fetița care s-a aventurat în apă alături de tată.

Și terasele au avut clienți ca în vremurile bune, așa că acum caută soluții pentru suplimentarea personalului. Patronii nu se așteptau încă la un număr așa de mare de turiști.

- Sperăm că la volumul de turiști, care este surprinzător, să găsim personal să putem să îi mulțumim, spune Ana Maria Ștefan, patroana unei terase din Vama Veche.

- Abia ați făcut față?

- Da!

Din păcate, prima noapte de petrecere din Vama Veche a lăsat urme vizibile pe plajă. A constatat și un copil care se joacă pe nisip:

- Ce ai văzut tu dimineață când ai venit aici?

- Mult, mult, mult gunoi!

- Serios, cine crezi că a lăsat tot gunoiul?

- Cred că aseară, fiindcă a fost petrecerea, oamenii au avut băuturi și le-au aruncat pe jos.

Carantina de noapte a fost ridicată din acest weekend, la nivel național, iar masca de protecție nu mai este obligatorie în exterior, cu excepția spațiilor aglomerate.

Sursa:Digi24

 

COMMENTS