Măsură de ultimă oră a ministrului Educației: Ce vor trebui să raporteze toate școlile din Botoșani
16/05/2021 10:02 in STIRI

Sorin Cîmpeanu a anunțat că Ministerul Educației va cere, de acum înainte, raportarea numărului angajaților vaccinați împotriva COVID-19 în toate școlile.

„Ministerul Educației va iniția un proces prin care fiecare cele 17.000 de școli vor raporta numărul real de angajați vaccinați cu prima, respectiv a doua doză. Aceeași solicitare o vom face universităților. Așa vom avea un număr real asupra cadrelor didactice vaccinate. (...) ", a anunțat Sorin Cîmpeanu, vineri seară, la un post TV.

Acesta a spus că măsura este necesară pentru că la vaccinare, cei din învățământ nu au completat undeva unde sunt angajați, și astfel nu este o evidență.  

„Pentru flexibilitate procesului de vaccinare, în toate centrele special deschise nu se solicita, pentru scurtarea timpilor de așteptare, completarea rubricii conform căreia o anumita persoană este angajată în sistemul de învățământ sau alt sistem”, a mai declarat Cîmpeanu. 

Ministrul Educației a adăugat că până în prezent, „în platforma de vaccinare sunt înscriși peste 155.000 de angajați ai sistemului de învățământ, dintre care peste 145.000 au primit si rapelul” și atrage atenția că „personalul din învățământ rămâne cea mai numeroasă categorie socio-profesională care s-a vaccinat”.

Școlile se deschid de la începutul săptămânii viitoare, din 17 mai 20221, în condițiile în care aproape toate localitățile sunt în scenariul verde. Un număr de 2,6 millioane de elevi vor fi prezenți, fizic, la școală. Programul va fi în continuare decalat, masca va fi obligatorie în clase și pe holuri, dar nu și în curtea școlii.

Sursa:realitatea.net

 

COMMENTS