O porțiune din drumul Botoșani- Dorohoi ar putea avea patru benzi de circulație
12/05/2021 08:31 in STIRI

O porțiune din drumul național DN 29 B, care face legătura între municipiile Botoșani și Dorohoi, ar putea avea patru benzi de circulație.

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a făcut mai multe adrese către Guvern, Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru finanțarea proiectului de modernizare a tronsonului de drum cuprins între intrarea în satul Cătămărăști Deal, dinspre municipiul Botoșani, și intersecția cu drumul comunal care merge spre Ipotești.

Gireadă susține că modernizarea drumului de trei kilometri ar putea avea loc anul viitor, în condițiile în care în acest an vor fi efectuate studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

"Singura soluție viabilă între Fabrica de mobilă și intersecția de la Ipotești este să dublă numărul benzilor lor, să facem două benzi pe sens. Faptul că avem peste 2.000 de gospodării în satul Cătămărăști Deal și ieșirea de pe drumurile laterale este una foarte defectuoasă și faptul că avem peste 7.000 de mașini care trec zilnic necesită patru benzi de circulație”, a spus Gireadă.

COMMENTS