Medicul care l-a tratat pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, dat dispărut în Siberia după o partidă de vânătoare
10/05/2021 16:50 in STIRI

Este de negăsit un medic rus care l-a tratat pe opozantul Aleksei Navalnîi, anul trecut, în urma otrăvirii acestuia cu o neurotoxină. Doctorul a dispărut în urma unei partide de vânătoare, într-o pădure din Siberia.

 

Anunțul privind dispariția doctorului a fost făcut de poliția din regiunea Omsk. Aleksandr Murahovski a părăsit vineri o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un autovehicul de teren şi nu a mai fost văzut de atunci, au transmis autoritățile.

Maşina medicului a fost găsită lângă o mlaştină. Serviciul de prim-ajutor, drone, un elicopter şi voluntari îl caută pe doctorul dispărut.

Murahovski a fost medicul şef al spitalului din oraşul siberian Omsk, unde a fost tratat pentru scurt timp Aleksei Navalnîi înainte să fie transferat în străinătate.

Doi colegi de-ai acestuia au murit în ultimele luni, decesele lor fiind calificate drept premature şi neaşteptate. Principal contestatar al regimului de la Kremlin, Aleksei Navalnîi a fost încarcerat la revenirea sa din Germania, unde a fost la tratament.

 

 Sursa:europafm

COMMENTS