Ultima decizie luată de Vlad Voiculescu înainte să fie demis de premierul Cîțu. Sportivii pot folosi teste rapide antigen
14/04/2021 13:46 in STIRI

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu, iar printre ultimele sale decizii se numără și schimbarea metodei de testare pentru COVID-19, în cazul sportivilor.

Inainte să fie demis, Vlad Voiculescu a semnat un protocolul alături de ministrul Eduard Novak, delegatul Ministerului Tineretului și Sportului, prin care se permite ca sportivii să fie testați cu teste rapide pentru COVID-19. Decizia a intrat în vigoare, fiind publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Ultima decizie luată de Vlad Voiculescu înainte să fie demis de premierul Cîțu. Sportivii pot folosi teste rapide antigen

Până în acest moment, sportivii trebuiau testați cu teste PCR. De acum înainte vor fi acceptate și teste rapide antigen, care costă mult mai puțin. Un test rapid costă în jur de 30 RON, în timp ce un test RT-PCR, pentru un singur sportiv, costă circa 300 RON.

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat această modificare prin intermediul unui comunicat de presă: "Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun nr.197/462/2021, care va permite folosirea testelor rapide pentru sportivi.

Testarea sportivilor se va putea face și prin metoda testelor rapide. Aceste teste sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști, fiind considerate valabile doar dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății, prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020, la fel ca și testele RT-PCR.

Lista unităților avizate se regăsește pe pagina Ministerului Sănătății. Această modificare de reglementare atât de așteptată va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și va ușura presiunea financiară care a generat constrângeri și dificultăți în lumea sportului, date fiind costurile semnificativ mai mici ale acestor teste, prin comparație cu cele RT-PCR", anunță MTS.

Miercuri, Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de ministrul al Sănătății, anunță Digi 24. Conform sursei citate, premierul Florin Cîțu a discutat, miercuri dimineață, cu președintele Klaus Iohannis, despre dorința sa de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru. Șeful statului ar fi fost de acord cu propunerea.

Sursa:Digi24

 

COMMENTS