Criteriile pentru instituirea carantinei, modificate de Ministerul Sănătății
14/04/2021 09:21 in STIRI

Un ordin al Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru Covid, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, documentul menționează un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

“Nu este mai dur, ci mai obiectiv, în sensul în care niște indicatori care pot fi cuantificabili. Carantina nu se decide pe un singur criteriu, ci ia în calcul mai multe date. Acest ordin se referă și la zone metropolitane… E foarte important să privim macro”, a declarat Andreea Moldovan, marți seară, la Digi 24.

„Nimeni nu știa ca urmează să se publice acest ordin și că se publica în aceasta formă, respectiv nu a existat un acord în acest sens”, au precizat surse guvernamentale pentru Mediafax, potrivit cărora premierul Florin Cîțu nu și-a dat acordul pentru document.

Sursa:Europafm

COMMENTS