Valeriu Iftime vrea ca FC Botoșani să încheie sezonul pe locul 4: „Depindem de ei, știm”
13/04/2021 08:00 in STIRI

Valeriu Iftime vrea ca FC Botoșani să încheie sezonul pe locul 4, astfel încât să aibă șanse de a disputa barajul de calificare în cupele europene. Totuși, acest lucru ar presupune ca Universitatea Craiova să câștige Cupa, scenariu susținut de finanțatorul moldovenilor. 

În noul sistem al Ligii 1, locurile 1 și 2 din play-out joacă un baraj. Câștigătoarea va juca un nou baraj cu trupa clasată în play-off pe ultimul loc de Europa League (3 sau 4, în funcție de câștigătoarea Cupei României) și s-ar alege astfel ultima reprezentantă din competiția continentală.

România trimite campioana în Liga Campionilor, iar locurile 2 și 3, precum și câștigătoarea Cupei României în nou-înființata Conference League.

Înainte de startul play-off-ului, finanțatorul de la FC Botoșani spune că vizează locul 4, care le-ar permite moldovenilor să joace barajul de calificare în Cupele Europele cu una dintre echipele din play-out. Totuși, locul 4 ar duce la baraj doar dacă Cupa României va fi cucerită de una dintre primele 3 clasate în campionat, iar Iftime a lăsat de înțeles că se așteaptă ca Universitatea Craiova (în prezent locul 3) să câștige trofeul.

„Suntem pregătiți până în dinți de play-off. Vrem locul 4, ca să putem juca un baraj de Cupă Europeană. E vorba de a crește cumva clubul nostru în importanță, vrem să ne jucăm șansele la cel mai înalt nivel. E adevărat ca anul trecut nu am făcut mare lucru, am ieșit cumva pe ușa din spate, anul trecut le spuneam băieților că am putea fi din nou în acea poziție peste un an. 

Eu aș fi mulțumit, am purtat deja o discuție cu copiii. Există bonusuri care s-ar da dacă am ajunge să jucăm din nou meciuri preliminare în Cupele Europene”, a spus Iftime la emisiunea „Liga DigiSport”. 

Întrebat dacă știe că locul 4 ar duce la baraj doar cu o victorie a Craiovei în Cupa României, Iftime a spus „așa este, sigur că da. Știm toți”. Și a adăugat: „Acum nu aș fi de acord cu meciuri de baraj cu câștigătoarea din play-out, dar atunci când s-a anunțat sistemul ăsta recunosc că am fost de acord. Nu sună bine să vii de pe locul 7 sau 8 și să joci într-o cupă europeană. Până la urmă lucrurile nu au foarte multă logică. Pe de altă parte, emulează puțin sistemul, cei care sunt acolo și au ambiție vor vrea să fie primii nu doar pentru bani, dar și pentru a avea o șansă de a juca în cupă europeană”. 

Universitatea Craiova se va duela în semifinalele Cupei României cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Astra și Dinamo. 

Valeriu Iftime, despre acuzele că FC Botoșani va fi pradă ușoară pentru FCSB

Acuze sunt, dar ele nu au niciun suport, este o prostie. Faptul că noi nu am reușit să câștigăm decât o dată cu FCSB poate ar alerta o anumită zonă a minților subțiri. Trebuie să jucăm bine, să arătăm că nu ne bate FCSB când vrea. Ambiția va fi poate chiar mai mare decât în alte dăți - Valeriu Iftime, FC Botoșani.

Sursa:Gsp.ro

COMMENTS