Trei pacienți au murit după ce s-a defectat instalația de oxigen a TIR-ului ATI de la Spitalul Victor Babeș
12/04/2021 21:07 in STIRI

Trei pacienți cu Covid-19 au murit din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeș, relatează agenția Mediafax. Alți cinci pacienți internați în TIR-ul de Terapie Intensivă au fost transferați la alte spitale. Unitatea mobilă de la Spitalul Victor Babeș a fost pusă în funcțiune sâmbătă după-amiază și are o capacitate de 8 pacienți.

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), se arată într-un comunicat.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB). Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe Facebook că a sesizat Parchetul cu privire la situația de la Victor Babeș.

”E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi. Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

 

 

 

Sursa:Europafm

COMMENTS