Botoșăneancă de aur! Simona Radiș a obținut medalia de aur la Campionatul European de Canotaj
11/04/2021 15:42 in STIRI

Nouă echipaje româneşti evoluează, duminică, în finalele pentru medalii, la Campionatele Europene de canotaj de la Varese (Italia), după ce sâmbătă au obţinut calificarea în ultimul act alte patru bărci tricolore. Echipajul format din botoșăneanca Simona Radiș și suceveanca Ancuța Bodnar a obținut prima medalie de aur pentru România în proba de dublu vâsle feminin (W2x).

Simona Radiș este o tânără de 22 de ani, din Avrămeni, județul Botoșani, care face cinste, prin performanțele sale sportive, nu doar Botoșaniului, ci întregii țări. Este o fată modestă, cu mult bun simț, inteligentă și incredibil de frumoasă, care provine din mediul rural, dar a ajuns să participe la cele mai importante competiții de canotaj din lume. Simona este ambițioasă. A învățat de mică că atunci când începi o treabă, neapărat trebuie să o duci până la capăt. De asta a ținut cont și în cariera sa sportivă. Chiar și atunci când simțea că nu mai poate știa că… mai poate puțin.

Canotajul a apărut in viața mea la vârsta de 14 ani. Eram la școala, iar in timpul orei de matematica a apărut directorul școlii însoțit de antrenorul Bulie George. Acesta mi-a vorbit despre canotaj și m-a introdus in lumea sportului”, ne-a povestit Simona.

COMMENTS