Bărbat din Botoșani, săltat de Poliție pe o stradă din Neamț. Botoșăneanul era căutat de mai mult timp de oamenii legii
11/04/2021 14:00 in STIRI

Un bărbat din județul Botoșani, pe numele căruia instanțele de judecată au emis două mandate de executare a pedepsei închisorii de 2 ani și 3 luni, respectiv 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru infracțiuni rutiere, a fost depistat de polițiști, potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Inspectoratul de Poliție Județean Neamț.

În baza activităților informativ-operative desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, pe o stradă din municipiul Piatra Neamț a fost depistat, sâmbătă, un bărbat de 53 de ani, din Botoșani, căutat la nivel național.

La data de 2 noiembrie 2020, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a emis pe numele său un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, prin care era condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals privind identitatea, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea polițiștilor. Condamnarea a venit după ce pe 1 noiembrie 2017, fără a poseda permis de conducere, botoșăneanul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, moment în care a surprins și accidentat un pieton ce se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

În urma impactului persoana vătămată a suferit leziuni ce au necesitat spre vindecare 10-12 zile de îngrijiri medicale. După producerea evenimentului rutier, cel în cauză a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea polițiștilor, fiind identificat la data de 2 noiembrie 2017, pe raza județului Vâlcea, ocazie cu care a prezentat spre identificare un act de identitate ce aparținea unui alt bărbat.

Totodată, la data de 23 martie 2021, Judecătoria Suceava a emis pe numele său un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, prin care era condamnat la 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Această condamnare a fost dată ca urmare a faptului că pe 24 octombrie 2014, botoșăneanul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Suceava fără a poseda permis de conducere, iar în momentul în care a fost depistat de polițiștii rutieri s-a legitimat verbal, fără a prezenta vreun document în acest sens, sub identitatea unui alt bărbat, determinându-l astfel pe agentul constatator să întocmească procesul-verbal de constatare a contravenţiei, în care au fost consemnate date nereale. Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

COMMENTS