Au fost desemnați noii constructori la drumul strategic. Firma Conrec S.A., care câștigase licitația, descalificată
11/04/2021 09:55 in STIRI

Consiliul Județean Botoșani a desemnat noii constructori care se vor ocupa de modernizarea drumului strategic. Oficialii CJ au transmis, vineri, adresele către cele trei asocieri firme care vor executa lucrările pe cele trei loturi scoase la licitație, după ce societatea comercială Conrec SA a fost descalificată, în baza unei decizii a instanței.

Astfel, la primul lot al drumului, care are o lungime de 29,212 kilometri și se întinde de la Șipote (jud. Iași) – limita de județ – Rediu – Răuseni – Călărași, la care se adaugă distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni, a fost desemnată câștigătoare asocierea de firme Danlin XXL și Dragoș Invest din județul Neamț, cea care contestase rezultatul inițial al licitației.

La lotul al doilea, care se întinde pe 51,194 kilometri și cuprinde localitățile Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești, sunt trei contestații a câștigat asocierea de firme Cornell s Floor SRL Botoșani, Construct Com SRL Botoșani cu Test Prima SRL Suceava și Autotehnorom SRL Suceava.

La lotul al al treilea, care are 25,859 kilometri și va începe din DN 29D pe traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni, a câștigat asocierea de firme Dimex 2000 Company Bistrița Năsăud și Frasinul Bistrița Năsăud.

La licitația pentru realizarea drumului strategic au fost depuse 17 oferte. iar în urma evaluării ofertelor depuse toate cele trei loturi au fost adjudecate de societatea Conrec SA din Botoșani, în asociere cu firma OPR Asfalt din Timișoara și Obras Publicas Y Regadios Sa Toledo- Spania. Rezultatul licitației a fost contestat pe toate cele trei loturi, fiind depuse cinci contestații, dintre care trei la locul al doilea.

COMMENTS