O femeie din Botoșani, care a rămas paralizată după un accident rutier, visează să aibă un căruț electric cu care să se deplaseze.
10/04/2021 21:58 in STIRI

Mirela Micsodan, o femeie din comuna Roma, trăiește o adevărată dramă. Un accident rutier i-a distrus efectiv viața. Soțul a murit în impact, ea a rămas paralizata, iar fiica sa e crescuta de sora ei. Visul său e să aibă un scaun electric cu care să se poată deplasa, dar nu are bani pentru așa ceva.

"Mi-e foarte greu sa ma adun, sa-mi expun viata privata, si sa povestesc amanunte care sunt tare neplacute si foarte dureroase pentru mine. Dintotdeauna am respins ideea de a aparea public si sa cer ajutor. Mi s-a parut foarte umilitor. Din nefericire viata m-a adus in punctul in care nu mai am de ales”, își începe povestea femeia.

De 15 ani se chinuie să supraviețuiască, dar neavând suportul Statului, aceasta a ajuns să ceară ajutorul semenilor. Fiind o femeie căreia i-a plăcut să muncească, să lupte pentru ceea ce are, faptul că acum este neputincioasă și nu se poate descurca singură îi provoacă o durere și mai mare.

„M-am trezit captiva in propriul corp”

"Am supravietuit unui tragic accident rutier din Aprilie 2005, cu grave sechele: o fractura de coloana cervicala soldata cu o paralizie totala,dar sistemul de protectie sociala existent in tara noastra ma lasa sa mor cu zile. In Aprilie 2005, eram o tanara de 29 de ani si jumatate, cu vise si idealuri, ca orice tanar cu potential din ziua de astazi.

Locuiam in Bucuresti, eram la Facultatea de Sociologie-Psihologie, lucram in selectie si plasare forta de munca si-mi cresteam fetita de 1 an si jumatate, cand un tragic accident auto avea sa ne transforme radical cursul vietii. Sotul meu a murit in accident, fiica mea a scapat cu rani minore, iar eu am ramas paralizata complet.

M-am trezit captiva in propriul corp, ca nu mai pot sa-mi misc mainile,picioarele si nici corpul. Fiica mea in varsta atunci de 1 an si jumatate, ma striga plangand, eu devenisem un om total paralizat ce nu mai putea sa iasa din masina si sa mearga sa o ia in brate, iar sotul meu isi dadea ultima suflare aruncat langa masina. Pusa in fata unei asa situatii, neputand sa sustin financiar plata personalului de ingrijire necesar pentru mine si copil, a trebuit sa iau decizia de a parasi locuinta si de a ne muta la 460 de km, eu in casa parinteasca, intr-o comuna din Botosani, iar fiica mea sa locuiasca la sora cea mare in Botosani, la 15 km de mine”, povestește botoșăneanca.

După ani de chin, visul său de a avea un scaun electric prinde contur. „Dar din dar se face Rai”, așa că botoșăneanca primește ajutor pentru a se putea deplasa. Prima persoană care a donat pentru scaunul electric al femeii este o fetiță aflată în scaun cu rotile, Alexandra Chisăliță.

"CARUTUL ELECTRIC TIMIX S.U. ( cu orizontalizare si verticalizare), de la firma Motivation, raspunde nevoilor d-nei Mirela, DAR costa 28.545 lei+521 lei ( tetiera)=29.066 lei ( din care CAS-ul deconteaza 880 lei). Pana-n PREZENT, d-na Mirela, are stransa suma de 9.288 lei+5.000 lei ( primiti azi) =14.288 lei. MAI ARE NEVOIE DE 14.778 lei pentru ca VISUL dumneaiei, dupa 15 ani de suferinta, SA DEVINA REALITATE!”, se precizează pe pagina de Facebook Dar din dar se face Rai.

Oricine doreste sa o ajute ii poate dona bani in numarul de cont RO32CECEC001946239286511 deschis pe numele MISCODAN MIRELA, la CEC BANK sau o poate contacta la numarul de telefon 0749881539.

COMMENTS