ADS
ADS
ADS
Primarii județului Botoșani vor trebui să blocheze banii primiți de la Consiliul Județean pentru drumuri. Anunțul prefectului Dan Nechifor
STIRI
Published on 01/04/2021

Hotărârea Consiliului Județean privind repartizarea banilor pentru drumuri a fost atacată în instanță de Instituția Prefectului. Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a declarat că a contestat la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Botoşani hotărârea Consiliului Judeţean privind repartizarea fondurilor alocate pentru întreţinerea drumurilor, motivat de faptul că acestea au fost împărțite incorect.

"S-a atacat în instanța de contencios administrativ hotarârea de Consiliu Județean, parțial, numai pe partea de drumuri, Marți am depus în instanță, miercuri am făcut adresele de înștiințare către toate UAT-rile, implicit Consiliul Județean, referitor la atacarea aceste hotărâri de CJ privind repartizarea sumelor.

Asta înseamnă că conducătorii UAT-urilor trebuie să blocheze acele sume. Există două precedente referitoare la aceste alocări de sume pentru drumuri: unul în 2008, unul în 2012. Ambele acțiuni promovate de Instituția Prefectului au fost câștigate în instanță”, a precizat Dan Nechifor.

Consiliul Județean a repartizat peste 4,2 milioane lei către primăriile din județ.

Comments