ADS
ADS
ADS
Au început lucrările de modernizare a unui tronson de drum județean. Investiția se ridică la 8,5 milioane lei
STIRI
Published on 26/03/2021

Vineri, 26 martie, s-a predat reprezentanților constructorului tronsonul de drum dintre Prăjeni și Plugari, rămas neasfaltat, în lungime de 2,77 kilometri, anunță printr-un comunicat Consiliul Județean.

Lucrările de modernizare se vor ridica la aproximativ 8,5 milioane lei.

În 2019, Consiliul Județean, din banii pentru întreținerea drumurilor județene, a alocat aproximativ 7,5 milioane de lei pentru reabilitarea sectorului de drum Flămânzi – Prăjeni. S-a turnat covor asfaltic în două straturi, viabilizând astfel cea mai scurtă variantă de drum spre Iași.

Porțiunea de 2,77 de kilometri de la limita cu județul Iași nu a putut fi asfaltată, deoarece figura în acte ca drum de piatră, necesitând lucrări de investiții. Acest lucru a presupus efectuarea tuturor pașilor ceruți de o lucrare de modernizare, și anume: realizarea studiului de fezabilitate, identificarea resurselor bugetare, efectuarea și aprobarea în plenul Consiliului Județean a Proiectului Tehnic și apoi scoaterea lucrării la licitație, care s-au prelungit prin contestații și procese.

Până acum, porțiunea de drum a fost întreținută de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri prin reprofilare cu autogredere, se mai arată în comunicatul CJ.

Comments