Incendiu la un depozit de furaje din jud. Botoșani, stins după șase ore. Focul a pornit de la o scânteie electrică de la un stâlp de iluminat stradal
23/03/2021 10:11 in STIRI

15 pompieri militari și voluntari au acționat, mai bine de șase ore, pentru stingerea și înlăturarea efectelor unui incendiu declanșat, în noaptea de 22 spre 23 martie, la un depozit de furaje din gospodăria unui localnic din satul Alba, comuna Hudești, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit sursei citate, alarma s-a dat puțin după ora 22.00. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, Detașamentului de Pompieri Dorohoi și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Darabani și Hudești, cu trei autospeciale cu apă și spumă.

"La sosirea forțelor de intervenție, ardeau cca. 15 tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casă. Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere. Intervenția a fost îngreunată și de faptul că drumul către gospodăria afectată era greu accesibil”, a precizat Dorina Lupu.

Cauza probabilă a incendiului o constituie arc sau scânteie electrică de la un stâlp de iluminat stradal.

COMMENTS