Consilierii județeni au aprobat construirea unui laborator pentru biologie moleculară, unde se vor face și analize pentru depistarea COVID
25/02/2021 19:40 in STIRI

Consilierii județeni au aprobat , joi, indicatorii tehnico-economici pentru construirea clădirii Laboratorului de Microbiologie Boli Infecțioase pentru biologie moleculară RT-PCR. Este vorba de un laborator în care se fac analizele pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 și care va fi ridicat în incinta Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”.

„Sănătatea este un domeniu de prioritate zero pentru Consiliul Județean Botoșani și de aceea facem toate demersurile pentru a îmbunătăți infrastructura și serviciile de care beneficiază botoșănenii. Noul laborator va aduce beneficii atât în cadrul Spitalului Județean – completând pachetul de servicii medicale puse la dispoziție de către unitatea medicală, cât și la nivel de municipiu- deservind și cererile din afara spitalului de prelucrare a probelor biologice. Construirea unui laborator de microbiologie nou și modern este o necesitate urgentă mai ales în aceste vremuri dominate de pandemia de Covid-19, motiv pentru care salut votul dat de consilierii județeni pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție”, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani.

Realizarea obiectivului presupune construirea clădirii laboratorului pentru biologie moleculară RT-PCR cu o suprafață de 232,19 metri pătrați. Clădirea va avea două zone funcționale majore – una destinată personalului și una destinată preluării și prelucrării probelor biologice. Valoarea totală a investiției se ridică la două milioane de lei.

COMMENTS