Ministrul Educației îl contrazice pe secretarul de stat: Mărțișoarele și florile, permise la școală
25/02/2021 08:57 in STIRI

“Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal”, cum sunt cele prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind școlile, a spus miercuri, la Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referindu-se la tradiția oferirii de mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie.

Întrebat ce va spune dacă ministrul Sănătății va avea altă opinie, el a arătat că școlile sunt supuse Ministerului Educației, care nu a transmis și nu va transmite interdicții în acest sens.

 “Ordinul de ministru comun, educație-sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal.”

Întrebat dacă min Sănătății ar avea alt punct de vedere, el a spus: “Deocamdată, școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Nici nu va transmite. E un punct de vedere oficial.”

Sorin Cîmpeanu contrazice afirmațiile făcute anterior de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. Acesta spusese, citat de Europa Liberă, că de 1 și 8 martie elevii nu ar putea oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, pentru că ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care prevede regulile din școli în perioada redeschiderii acestora, prevede că este interzis schimbul de obiecte personale.

 

COMMENTS