S-a stabilit cauza morții copilului de trei ani și jumătate din Botoșani care a decedat în ambulanță
25/02/2021 09:34 in STIRI

Medicii legiști din Botoșani au stabilit cauza decesului la copilul de trei ani și jumătate care a murit, în urmă cu o săptămână, într-o ambulanță. Potrivit concluziilor necropsiei, care au fost transmise anchetatorilor, băiețelul din Hlipiceni ar fi decedat ca urmare a unei „insuficiențe cardiace cronice cu edeme multiple”.

Surse medicale susțin că micuțul ar fi avut cordul extrem de mare, iar șansele sale de supraviețuire ar fi fost foarte mici. De asemenea, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat, marți, că are rezultatele preliminare ale anchetei făcute de DSP în cazul copilului de trei ani și jumătate mort în ambulanță.

Aceasta recunoaște că există disfuncționalități în ceea ce privește funcționarea Serviciului Județean de Ambulanță, însă a spus că rezultatele anchetei nu sunt deocamdată publice. Adăscăliței a precizat că rezultatele preliminare au ajuns pe masa șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, urmând ca ancheta să fie făcută publică abia dpă ce medicii legiști vor înainta concluziile finale cu privire la moartea băiețelului din Hlipiceni.

COMMENTS