Ministrul Educației: Luni anunțăm când începe vaccinarea a 60.000 de cadre didactice
22/02/2021 08:23 in STIRI

Săptămâna viitoare  ar putea va începe vaccinarea împotriva Covid-19 a 60.000 de angajați din Educație, în centre special amenajate pentru cadrele didactice.

În capitală, personalul din învățământ  se va vaccina la Romexpo, unde vor fi disponibile 22 de centre, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

O decizie definitivă privind ziua începerii vaccinării celor din Învățământ va fi anunțată în cursul zilei de mâine, după sosirea celor 200 de mii doze de vaccin Pfizer în țară.

Această etapă dedicată  imunizării profesorilor ar putea dura o săptămână, spune ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu face apel la inspectorii școlari să transmită la DSP-uri cât mai repede, listele cu cei care au cerut să fie vaccinați cu prioritate.

După aceste noi vaccinari, numărul angajaților din învățământ care vor fi primit doze de ser împotriva Covid-19 va fi de peste 110.000  dintr-un total de aproximativ 350.000 de salariați din creșe, grădinițe, școli și universități. Însă 128 de mii de cadre didactice sunt programate încă în sistemul electronic.

Sursa: Europa FM

COMMENTS