Un băiețel de 3 ani, din Botoșani, transportat de urgență la spital după ce a înghițit o monedă de 50 bani. Două echipaje au fost trimise la caz
19/02/2021 16:20 in STIRI

Un băiețel în vârstă de 3 ani, din comuna Albești, a ajuns la spital după ce înghițit o monedă de 50 bani. Părinții au observat că are dificultăți în respirație și au încercat să scoată obiectul, dar nu au reușit.

Îngrijorat de starea micuțului, tatăl a cerut ajutor la 112, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

"La fața locului a fost direcționat cel mai apropiat echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. În același timp a fost trimisă în întâmpinarea echipajului SAJ și ambulanța de terapie intensiva mobila SMURD. La sosirea primului medical, copilul era conștient”, a precizat Dorina Lupu. 

Potrivit sursei citate, la Stăuceni, echipajului Serviciului Județean de Ambulanta s- a alăturat medicul de pe SMURD – TIM, care a monitorizat starea parientului pe parcursul transportului la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani. Copilul a ajuns la spital conștient și stabil hemodinamic. Anul trecut, la Botoșani, 251 de copii au ajuns la spital după ce au înghițit diverse obiecte.

COMMENTS