ADS
ADS
ADS
Pod prăbușit într-o localitate din județul Botoșani. Circulația rutieră în zonă, afectată
STIRI
Published on 27/01/2021

Situație cu totul specială în comuna Frumușica, unde, deși este sezonul rece, un pod s-a surpat din cauza inundațiilor. Este vorba de un pod de pe drumul sătesc DS 164, care s-a prăbușit- susțin autoritățile locale- în urma ploilor din perioada 5- 6 ianuarie 2021. Podul este făcut din argilă, pământ și piatră.

Aceleași ploi ar fi afectat și aproximativ 400 de metri din drumul sătesc DS 164, îndepărtând stratul de balast. Cazul a fost prezentat în ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgemță.

"Din cauza izvoarelor din versanți, a precipitațiilor cu valoare mică, dar pe termen lung și a faptului că drumul și podul nu au executate lucrări de drenare a apei, partea stângă a podului, executată din materiale locale, a intrat în colaps prăbușindu-se, punând astfel în pericol viața utilizatorilor drumului și podului”, se arată în procesul verbal de constatare și evaluare a pagubelor întocmit de primarul comunei Frumușica, Constantin Corneliu Balasanu.

Reprezentanții Primăriei Frumușica susțin că utilizarea în continuare a podului poate pune în pericol orice vehicul care îl folosește. Reprezentanți ai Instituției prefectului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri au evaluat pagubele la fața locului.

Comments