Noul ministru al Educației, anunț despre redeschiderea școlilor
28/12/2020 19:40 in STIRI

Şcolile din România nu sunt total pregătite pentru reluarea cursurilor faţă în faţă, în sala de clasă, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni, într-o intervenţie în direct la Antena 3. 

Pe de altă parte, noul ministru atenţionează că ar putea apărea o nouă problemă: şcolile să nu mai aibă suficienţi profesori. Foarte multe cadre didactice şi-au depus deja dosarele de pensionare şi nu mai vor să revină la cursuri anul viitor. 

Cîmpeanu, solicitare către inspectoratele şcolare

În plus, se va face o analiză a situaţiei epidemiologice, a mai precizat şeful de la Educaţie. Tot el a vorbit şi despre situaţia notelor elevilor.

"Solicităm azi către inspectoratele şcolare judeţene o situaţie reală, completă, o radiografie a numărului elevilor care nu au putut participa la învăţământ online, pentru că ei trebuie să aibă mediile încheiate, dar și motivul, fie nu au avut tabletă, internet", a spus, luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit lui Cîmpeanu, constituie priorităţi grădiniţele şi învăţământul primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor susţine examene naţionale, precum şi şcolile care au avut dificultăţi în predarea online.

Ordinea în care se deschid şcolile

"Luăm în calcul redeschiderea şcolilor în ordinea care ne dă mai întâi grădiniţe și învăţământul primar. De asemenea, prioritară este deschiderea şcolilor pentru clasele VIII-XII, care vor avea examene naţionale, precum și acele şcoli unde nu s-a putut desfăşura învăţământul online", a spus, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În prezent, elevii sunt în vacanța de iarnă, până pe 11 ianuarie, când se vor întoarce la școala online. Vacanța intersemestrială va fi în perioada 30 ianuarie - 7 februarie.

 

sursa:antena3.ro

COMMENTS