Doliu în lumea medicală. Un medic din Botoșani s-a stins din viață. A fost diagnosticat cu COVID-19
28/12/2020 11:14 in STIRI

Un medic din Botoșani s-a stins din viață în treia zi de Crăciun. Este vorba de medicul ginecolog Mihai Țurcanu, care este al cincilea cadru medical care a decedat din cauza COVID-19.

Țurcanu avea 67 de ani și era pensionat. El s-a stins din viață duminică seară pe Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoșani. Suferea de fibrilație atrială și posibil diabet și s-a prezentat la spital după șapte zile de tratament acasă. El a activat aproape toată cariera sa profesională întregi la Spitalul orășenesc din Săveni, fiind singurul ginecolog de acolo.

La începutul acestei luni, Mihail Țurcanu a contractat virusul SARS-CoV-2. Acesta a fost internat mai întâi la Infecţioase, după care starea lui s-a agravat şi a fost transferat în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă. Din cauza vârstei şi a afecţiunilor cronice, acesta a avut nevoie de intubare şi ventilaţie mecanică, astfel că a fost transferat pe Secţia de terapie intensivă a SJU. În ciuda eforturilor colegilor săi medici, acesta a decedat în a treia zi de Crăciun.

 

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/463376/eveniment/doliu-in-lumea-medicala-un-medic-din-botosani-s-a-stins-din-viata-a-fost-diagnosticat-cu-covid-19/

COMMENTS