Raed Arafat, la sosirea în țară a vaccinului anti-COVID: Este un moment istoric
25/12/2020 16:16 in STIRI

Primele zece mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 sunt în România. Vehiculul cu care au fost transportate a intrat în țară, vineri, prin punctul de trecere a graniței Nădlac 2.

„Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, în cadrul evenimentului.

„Vedem cum Uniunea Europeană a reușit să nu dezamăgească cetățenii. A fost un efort imens la care au participat toate statele membre UE – achiziție comună, abordare comună și o implementare comună. Vaccinul nu înseamnă faptul că problemele cauzate de pandemia de coronavirus s-au încheiat”, a mai spus Raed Arafat.

„Este o speranță, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenție, asta nu înseamnă că problema s-a terminat și uităm de măsurile care sunt obligatorii.” Șeful campaniei de coordonare a activităților privind vaccinarea, doctorul Valeriu Gheorghiță a spus ce se va întâmpla cu primele doze de vccin care au sosit în țară.

„Această tranșă simbolică este ulterior alocataă pentru personalul medico-sanitar din primele 10 unități medicale din linia întâi, implicate în lupta cu pandemia.”

Medicul Valeriu Gheorghiță mai spune că următoarea tranșă de vaccin ajunge în România săpătmâna viitoare.

„Se estimează că pe data de 28 decembrie, este o estimare. Vom ști cu două zile înainte, dar calendarul de livrare se va derula săptămânal. În fiecare săptămână vor ajunge circa 140-150 de mii de doze în România.”

Sâmbătă, Institutul ”Cantacuzino” din București va recepționa prima tranșă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului.

Instituția a fost desemnată Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Imunizarea propriu zisă începe duminică, pe 27 decembrie, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

 

sursa: europafm.ro

 

 

COMMENTS