Peste 500 de botoșăneni își petrec Crăciunul pe patul de spital. Vor avea parte de un meniu special
25/12/2020 10:41 in STIRI

De Crăciun, pacienții care trebuie să-și petreacă sărbătorile pe un pat de spital, vor avea un meniu special. Meniurile sunt adaptate în funcție de afecțiunile pacientului, dar cei care nu au nicio interdicție în ceea ce privește mâncarea vor primi un meniu adecvat sarbatorilor de iarna, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean ”Mavromati”.

Nu mai puțin de 530 pacienti, respectiv 200 pacienti in Sediul central, 210 la Secția Psihiatrie, 75 la Infectioase dar si 15 copii își petrec Crăciunul pe patul de spital. Aceștia vor avea parte de o masă specifică acestor sărbători, atât pentru zilele de Crăciun, cât și de Anul Nou, respectiv sunca presata, cascaval, masline, preparate cu friptura din piept si pulpa de pui, preparate pe baza de lactate.

"Traditional, in zilele de Craciun si 1 ianurie 2020, toti pacientii internati vor primi suplimente in pachete individuale cu cozonac, portocale, bomboane de pom, iar pe data de 31 decembrie colaci, portocale, bomboane de pom”, a precizat Asaftei.

COMMENTS