ADS
ADS
ADS
IPJ Botoșani: Aproximativ 800 de efective prezente, în teren, atât  pentru asigurarea si menținerea ordinii cât și pentru prevenirea unor eventuale fraude electorale
STIRI
Published on 06/12/2020

Pe raza județului Botoșani procesul electoral se desfășoară în condiții normale în toate cele 427 de secții de votare, organizate în 353 de locații, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Potrivit sursei citate, ulterior debutului procesului de votare nu am fost sesizați cu privire la producerea vreunui incident electoral. Având în vedere amploarea activităților care sunt în sarcina Ministerului Afacerilor Interne în contextul procesului electoral, dar și necesitatea îndeplinirii celorlate misiuni, inclusiv cele de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS COV 2, a fost dispusă suplimentarea dispozitivelor curente de ordine și siguranță publică cu angajați de la alte structuri.

Astfel, aproximativ 800 de efective sunt prezente, astăzi în teren, atât pentru asigurarea si menținerea ordinii și siguranței publice cât și pentru prevenirea unor eventuale fraude electorale.

Pe drumurile publice din județ sunt organizate filtre ale polițiștilor rutieri dotați cu autospeciale cu aparate radar pentru monitorizarea traficului.

"Precizez faptul că forțele de ordine  angrenate în misiunile de astăzi vor acționa cu profesionalism și celeritate pentru rezolvarea rezolvarea sesizărilor privind posibile incidente electorale și vor trata cu echidistanță orice sesizare, indiferent de calitatea persoanelor care sunt implicate în aceasta”, a menționat Nenișcu.

Comments