ADS
ADS
ADS
Medic: Există o nouă tendință, de negare a propriilor simptome și de continuare a activității în comunitate ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic
STIRI
Published on 23/11/2020

Directorul medical al Spitalului “Victor Babes” din Capitala, Simin Florescu, atrage atentia asupra faptului ca exista tendinta unor pacienti infectati cu SARS-CoV-2 de a ignora semnele de boala si “a nega propriile simptome”, sustinand ca acesti bolnavi isi continua activitatea in comunitate, uneori fara a purta masca de protectie, fapt care reprezinta un factor de transmitere a bolii.

“Este atat de evident cat de grava poate sa fie aceasta boala incat e bine sa nu mai neglijeze ideea de boala, sa nu mai neglijeze ideea de transmisibilitate. Sa se adreseze medicilor de familie macar in situatia in care au banuiala ca s-au infectat si sa nu neglijeze aspectul transmiterii mai departe.

Pentru ca aceasta este o noua tendinta, de a-si nega propriile simptome, de a zice "nu ma testez ca nu am eu"  sau "nu vreau sa cred ca am", si, din pacate, in loc sa se izoleze si sa incerce sa previna sa transmita mai departe face exact invers si continua activitatea in comunitate ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, chiar si fara masca, ceea ce inseamna negarea bolii. Acestea sunt cazurile cele mai suspecte de a transmite mai departe” a declarat medicul Simin Florescu, intr-o emisiune difuzata sambata dupa-amiaza de Digi 24.

 

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/459264/social/medic-exista-o-noua-tendinta-de-negare-a-propriilor-simptome-si-de-continuare-a-activitatii-in-comunitate-ca-si-cum-nu-s-ar-fi-intamplat-nimic/

Comments