Meșter popular din Botoșani, adaptat modei. Celebrele “dreamcatcher”, aduse în tradiția românească!
21/11/2020 11:06 in STIRI

Un meșter popular din Botoșani confecționează celebrele dreamcatcher, adică așa-zisele capturatoare de vise, despre care ați mai citit într-un articol pe siteul nostru.

Este vorba despre doamna Aurora Sauciuc despre care, cu siguranță, ați auzit, pentru că și noi am scris, datorită obiectelor impresionante pe care le-a expus la târguri.

Meșterul popular ne-a spus de unde i-a venit ideea de a confecționa aceste capturatoare de vise: “Mult înainte de pandemie am văzut la o prietenă într-un grup si mi-am zis că totuși nu-i greu de făcut. Am încercat unul apoi, am făcut mai multe. Pot spune că unul dintre ele a ajuns la București la o tânăra mamică și s-a bucurat mult. L-a și agățat pe perete la patul noului născut” a declarat Aurora Sauciuc.

Aceste capturatoare de vise alungă visele urâte ale bebelușilor și nu numai, pentru a avea un somn liniștit și sunt foarte utile, acesta fiind unul dintre motivele pentru care meșterul popular le face în continuare.

“Daca tânara mămică s-a bucurat așa de mult am continuat să mai fac pentru a mi se fixa modelul bine în memorie. Le-am făcut pentru ca tinerele mămici să le pună la pătuțul celor mici” ne-a spus meșterul.

Aceste mici  obiecte de artă sunt încă puțin mediatizate, dar datorită trendului pe care îl iau, cu siguranță, vor deveni tot mai îndrăgite. Deja, în magazine, mai ales în librării se pot găsi astfel de obiecte de diferite forme, mărimi și din diferite materiale. Doamna Aurora le face manual și pot fi un mic cadou pentru un copilaș la botez.

“Dacă sunt descoperite, mămicile le-ar cumpăra sigur și rapid. Este un lucru manual, finuț și de artă. Le-am făcut cu gând curat și inima bună pentru bucuria mămicilor ca bebelușul lor să aibe un somn liniștit”, ne-a spus Aurora Sauciuc.

Doamna Aurora expune obiectele sale la Muzeul de Etnografie din Botoșani de unde le puteți și achiziționa. Obiectele tip dreamcatcher nu sunt însă singurele pe care doamna Aurora le face. Aceasta mai realizează cu răbdare și migală diferite aplice din noduri, păpuși sau tot felul de accesorii pentru îmbrăcăminte.

 

Sursa: Telebuzz.ro


 

 

COMMENTS