Se închid restaurantele? Orban dă cea mai proastă veste: Decizia va fi luată în curând
01/10/2020 18:32 in STIRI

Pandemia de coronavirus a creat probleme majore atât din punct de vedere economic cât și din punct de vedere sanitar, iar cei din domeniul hotelier și al restaurantelor au avut extrem de mult de suferit din cauza restricțiilor impuse de autorități, scrie Capital.ro.

Având în vedere evoluția nefavorabilă a numărului de noi cazuri de infectare, situația s-ar putea repeta.

Premierul Ludovic Orban a declarat că în localităţile în care se va constata că procentul infectărilor cu COVID a fost depăşit, faţă de cel stabilit de autorităţi, acestea vor lua decizia ca, o perioadă, activitatea restaurantelor să fie restricţionată.

„În acele localităţi în care este depăşit procentul, care este stabilit de 1,5 %, se va lua decizia ca, o perioadă, până scade procentul sub 1,5%, să se restricţioneze activitatea”, a declarat Ludovic Orban, joi, întrebat dacă există posibilitatea ca restaurantele să fie închise din nou.

Declarațiile premierului au fost făcute la plecarea de la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii. Totodată, la aceași conferință premierul a fost întrebat de reprezentanţii HORECA care sunt intenţiile Guvernului şi, respectiv, a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă în privinţa închiderii restaurantelor.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă are atribuţii pentru dispunerea de restricţii la nivel naţional. Conform Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă, în baza propunerii CNSU, deciziile se iau la nivel judeţean sau, respectiv, la nivelul Bucureştiului, la nivel municipal, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în Bucureşti.

E o anumită îngrijorare. Acum, trebuie să vă spun că în anchetele epidemiologice, pe baza datelor care mi-au fost puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, nu neapărat mersul la restaurant în condiţii normale este cel care duce la mărirea riscului de transmitere, cât evenimentele – nunţi, botezuri… Pentru că aici realitatea este că nu se respectă regulile, numărul maxim de persoane, distanţarea şi aşa mai departe. La nunţi, fiind evenimente fericite, oamenii ignoră regulile normale”, a spus Orban.

 

COMMENTS