Am putea scăpa de PET-urile aruncate la întâmplare. Vestea bună dată de ministrul Mediului la Botoșani
28/06/2020 08:58 in STIRI

PET-urile, sticlele sau dozele de aluminiu de la sucuri sau bere, care sunt aruncate la întâmplare, ar putea rămâne o amintire. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a spus, vineri, la Botoșani, că ministerul pe care îl conduce pregătește introducerea unui sistem de garanţie-depozit aceste ambalaje.

Noul sistem va permite populaţiei să returneze în magazine PET-urile, sticlele sau dozele de băuturi, în schimbul garanţiei reţinută de comerciant.

"În momentul de faţă la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor avem acest circuit pentru implementarea sistemului garanţie depozit, astfel încât fiecare dintre noi va avea posibilitatea la returnarea ambalajului, fie că vorbim de sticlă, PET, doza de aluminiu sau carton să putem primi acea bonificaţie, pentru că astfel vom cataloga acest ambalaj ca resursă, nu ca gunoi, aşa cum o facem astăzi“, a declarat Costel Alexe la Stânca- Costești.

 

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/440118/social/am-putea-scapa-de-pet-urile-aruncate-la-intamplare-vestea-buna-data-de-ministrul-mediului-la-botosani/

COMMENTS