20.000 de saci cu nisip trimiși de Apele Române pentru Oroftiana, Baranca și Rădăuți- Prut, pentru a se apăra împotriva inundațiilor
24/06/2020 15:53 in STIRI

20.000 de saci și 500 de metri de panouri mobile au fost trimise pentru apărarea localităților Oroftiana, Baranca și Rădăuți-Prut de Apele Române.  În zilele imediat următoare, este prognozată formarea unei viiturii pe râul Prut cu depășirea Cotelor de Pericol. Miercuri, la ora 9.00, râul Prut, la stația Oroftiana, se situează peste Cota de Pericol cu peste 1 m (112 cm) și este în creștere.  

20.000 de saci trimiși de Apele Române și 500 de metri de panouri mobile (luate de la Centrul de Intervenție Iași, achiziționate prin proiectul Watman) sunt trimiși în zonă pentru protejarea oamenilor care trăiesc în zonele joase ale localităților Oroftiana, Baranca și Rădăuți-Prut.  Acumularea Stânca-Costești este pregătită să preia vârful de viitură care se va forma pe râul Prut.

"Rugăm insistent populația să nu traverseze cursurile de apă și să nu desfășoare activități în zonele adiacente albiilor acestora, în această perioadă, în zonele aflate sub avertizări, în special COD ROȘU și COD PORTOCALIU. Facem un apel la autoritățile locale să asigure starea de permanenţă la sedii şi să intervină, în special, în zona podurilor şi a podeţelor îndepărtând acolo unde este cazul, materialele lemnoase, vegetaţia şi plutitorii care ar putea obtura secţiunile de scurgere ale râurilor”, susține Ervin Molnar, director general Administrația Națională „Apele Române”.

 

 

 

 

 

https://www.botosaninews.ro/439607/administratie/20-000-de-saci-cu-nisip-trimisi-de-apele-romane-pentru-oroftiana-baranca-si-radauti-prut-pentru-a-se-apara-impotriva-inundatiilor/

COMMENTS