Ministru adus la Botoșani de Codul Roșu de inundații. „Orice cod roșu poate fi trecut cu bine dacă autoritățile sunt pregătite”
22/06/2020 16:08 in STIRI

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a ajuns, luni, la Botoșani. El a mers la barajul Stânca Costești, pentru a se asigura că s-au luat toate măsurile necesare în contextul avertizării Cod Roșu de inundații. Acesta a declarat că viitura de pe Prut nu va afecta localitățile și bunurile oamenilor și că „orice cod roșu poate fi trecut cu bine dacă autoritățile sunt pregătite”.

"Situația, astăzi, este sub control. Nu cred că ar trebui să ne facem sub o formă sau alta niciun fel de griji. Vizita mea de astăzi, și a mea ca ministru, și a precților de Iași și Botoșani, este să ne asigurăm că instituțiile statului, și la nivel central și la nivel județean știu ce au de făcut. Mă bucur foarte mult că ai noștri colegi de la Apa Prut cu cei de la Barajul Stânca Costești au fost preventivi și în colaborare cu autoritățile ucrainene au reușit să elibereze o cantitate din Stânca Costești astfel încât unda de viitură să fie reținută aici, să nu avem în aval probleme cu inundațiile”, a declarat ministrul.

Hidrologii au emis un COD ROȘU de în intervalul 22 iunie, ora 18.00- 24 iunie, ora 12.00 pe raul Prut – sector amonte Ac. Stanca Costesti.

 

 

 

VIDEO: Ministru adus la Botoșani de Codul Roșu de inundații

 

https://www.botosaninews.ro/439207/administratie/foto-video-ministru-adus-la-botosani-de-codul-rosu-de-inundatii-orice-cod-rosu-poate-fi-trecut-cu-bine-daca-autoritatile-sunt-pregatite/

COMMENTS